Forældresamarbejde
Samarbejde, bestyrelse og kontaktforældre.
Vi gør os umage med at inddrage vores forældre i børnenes hverdag i Børnehuset Kastanjely. I hele huset har vi visualiseret, hvad børnene beskæftiger sig med - lige fra vores årshjul til daglige beskrivelser af det pædagogiske arbejde samt billeder af børnene i aktiviteter.
Vores forældre er vigtige, og Kastanjely har en historie med deltagende og engagerede forældre. I Kastanjely har vi et forældreråd, som 4 gange om året holder møde med ledelsen, hvor vi gennemgår og planlægger fester og andre arrangementer. Vi drøfter også små daglige dilemmaer, hvor vi er nysgerrige på forældrenes perspektiv. Alle er velkomne i forældrerådet. Vi har valgt, at der er ikke noget maksimum for antal af medlemmer.
Vi er ligeledes rigt repræsenteret i Klyngens bestyrelse. Det er en fælles bestyrelse, hvor vi kraftigt opfordrer til, at der er repræsentanter fra hvert hus i klyngen. Her afholdes der ligeledes møder 4 gange om året. Her drøftes budget, pædagogiske tilsyn og klyngens hverdag
Sådan samarbejder vi med forældrene:
Høje-Taastrup Kommune har valgt at inddele daginstitutionerne i klynger. Kastanjely hører til klynge A sammen med Børnehuset Blåkilde og Kildehuset.
Forældrebestyrelsen sammensættes med repræsentanter fra hele klyngen. Den består for nuværende af syv forældrerepræsentanter og to suppleanter, som er valgt blandt forældrene. Valget afholdes i andet kvartal, hvor man vælges for to år. Man kan vælge at stille op til forældrebestyrelsen, hvis man har tid og lyst.
Kontaktforældrene har som sådan ingen beslutningskompetence og man deltager, hvis man har tid og lyst som forældre.
Minimumskompetencerne for kontaktforældregruppen vedrører pædagogiske aktiviteter og børnerelaterede spørgsmål, som alene har reference til børnerelaterede aktiviteter i den enkelte afdeling. Det kan eksempelvis være:
- Medhjælp/medarrangør ved forældrearrangementer som sommerfest, julefest og lignende.
- Medhjælp/medarrangør ved temaaftener og etablering af legegrupper.
Vi holder velkomst/opstartsmøder med nye forældre.
Vi inviterer til trivsels-/udviklings-/statussamtaler, når vi oplever et behov. Her vil vi som oftest tage udgangspunkt i blandt andet Rambøll Dialog, sprogvurderinger, observationer og så videre.
I kan til hver en tid bede om en samtale. Vi gør alt, hvad vi kan, for at gøre vores arbejde gennemskueligt, og vi tager aldrig beslutninger omkring børnene uden at have inddraget forældrene.
Vi holder forældremøder en til to gange om året. Her drøfter vi børnenes hverdag, viser for eksempel filmklip fra pædagogiske aktiviteter.
Vi drøfter gerne temaer med forældrene, og vi lytter interesseret til deres perspektiv på eksempelvis selvhjulpenhed i vuggestuen.